NK Gazonmaaierrace (Zondag 14 mei)

NK Gazonmaaierrace op zondag 14 mei.

De snelste gazonmaaiers komen op zondag 14 mei samen om tegen elkaar te racen.Banholt zal dan wederom op haar grondvesten schudden. Ook in 2017 hebben we weer een plek op de wedstrijd kalender.

De wedstrijd maakt deel uit van een landelijk georganiseerde competitie in het Nederlands Kampioenschap Gazonmaaierracen. Bij een gazonmaaier wordt snel gedacht aan machine die in slakkengang het gras van de buren maait. Maar op 14 mei is daar geen plaats voor in Banholt. Dan is er alleen plaats voor echt topsport.

Een gazonmaaierrace is een waar spektakel, waarbij tot racemonster opgevoerde zitmaaiers strijden om een plaats op het podium. De opgevoerde gazonmaaiers met wel 100 pk aan vermogen en snelheden oplopend tot 120km/u rijden 3 - 4 manches. De gazonmaaierrace in Banholt telt mee voor het Nederlands Kampioenschap van de stichting gazonmaaierracen.

Vrije klasse Gazonmaaierracen

Tussen de wedstrijden van het NK Gazonmaaierrace door wordt er ook weer een race gehouden in de vrije klasse. Dit is een vrije klasse waaraan iedereen uit de regio aan deel kan nemen. Deelnemen is gratis. Het is niet verplicht om verkleed deel te nemen. Maar het mag natuurlijk wel! Het tempo is absoluut niet belangrijk, maar jezelf en het publiek vermaken wel.

Wil je meedoen aan de vrije klasse, dat kan natuurlijk. Neem dan contact op met:
Raymond Bastings: Tel: 06 – 46721959

Aanvang: 12.00 uur